Wildlands Emmen

Categorieën Reviews

Hoe kan het dat een van de mooiste dierentuinen van Nederland zo moet vechten voor haar bestaansrecht. Wildlands is schitterend. In Nederland is er geen park dat zo prachtig gethematiseerd is. Jungola, een van de themagebieden, is veruit het mooiste stukje dierentuin van Europa. Het zicht op de olifanten vanuit het bootje is werkelijk oogverblindend. Maar ook de vlindertuin is prachtig.

Serenga. Op een mooie dag waan je je echt in Afrika. Alles klopt hier. De inrichting, de beplanting, de horecapunten en zelfs de toiletten zijn helemaal in stijl. Ook de Afrikaanse klanken die je in dit themagebied hoort dragen bij aan de sfeer. Je kunt je bezoek aan Serenga combineren met een safari over de savanne of met een spannend ritje in de nieuwe dubbele achtbaan “Tweestryd”.

Dan Nortica. Het ademt de sfeer van een Noors stadje boven de poolcirkel. Hier doet het fictieve onderzoeksstation “Northern Light Company” bodemonderzoek en ze krijgen daarbij hulp van de zeeleeuwen. De ijsberen zitten ook in een schitterend verblijf. Ook vind je hier te Arctic 1, misschien wel de beste 4D-simulator van Europa.

Voor de kinderen is er Animazia. Een van de mooiste binnenspeeltuinen die ik ooit in een dierentuin heb gezien. Daarnaast is het voor de kleinsten lachen en gieren bij de voorstelling van Neila en Babu en hun reddersclub.

Elke keer gaan we met ons gezin met heel veel plezier naar Wildlands. Ondanks dat het om de hoek is voelt het elke keer weer als een dagje uit.

Helaas vallen de bezoekersaantallen tegen en moet dit prachtige park alle zeilen bijzetten om voort te bestaan. De vorige directeur is opgestapt en men is druk op zoek naar een opvolger. De huidige interim directeur heeft een andere visie dan zijn voorganger en heeft bepaald dat Wildlands weer gewoon een dierentuin is in plaats van een “Adventure zoo” waarin dierenverblijven worden afgewisseld met attracties. Persoonlijk vind ik dat jammer. Ik heb nog steeds het idee dat het originele concept goed was. Er is in de wijde omtrek geen park die de combinatie van attracties en dieren biedt. Daarnaast zijn juist zulke parken overal op de wereld ontzettend populair. Kijk eens naar Busch Gardens en Animal Kingdom in Amerika of Flamingo Land in het Verenigd Koninkrijk.

Ook zijn de recensies van buitenlandse bezoekers aan Wildlands louter positief, zie hieronder.

Kortom, grijp je kans en ga eens kijken in Wildlands. Komende winterperiode zijn ook diverse binnenverblijven te bezoeken en in Jungola is het altijd heerlijk warm!

Deel dit blogartikel op Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *