The Storytellers

Categorieën Reviews

Afgelopen vrijdag ben ik naar “The Storytellers” in het Atlas Theater in Emmen geweest.

Met o.a. Syb van der Ploeg (De Kast) , Dilana Smith (Cazmelion, The Voice), Maarten Peeters (Ex- Frank Boeijen groep), Lydia van der Meer en Hubert Heeringa.

“The Story Tellers brengen intieme muziek, prachtige verhalen en sfeervolle beelden! The Story Tellers gaan het vak van singer-songwriter uitdiepen en vertellen het verhaal achter de nummers die veel hebben los gemaakt in de wereld. Teksten en muziek van wereldberoemde singer-songwriters als o.a. Leonard Cohen, Don Mclean, Neil Young, Sting, Don Henley, Crosby, Stills & Nash en vrouwelijke namen als Joni Mitchel en Stevie Nicks. Ook protestzangers als Bob Dylan, Boudewijn de Groot én de nieuwe generatie met Ed Sheeran komen aan bod.”

We namen plaats op de eerste rij, exact midden voor het podium. Dat bleek niet de allerbeste plek te zijn voor wat betreft het geluid. De luidsprekers waren meer richting de rest van het publiek gericht. Anderzijds hoorden we hier wel elk bijgeluid. Elk kuchje, zuchtje, tikje of snuifje kregen we mee. En daarbij zaten we er met de neus bovenop. Ondertussen passeerden hits als “Sound of silence” “Fragile” en “Heroes”. Al met al een unieke ervaring.

Kortom, als je van Singer-songwriter muziek houd en graag eens de verhalen achter deze liedjes wil horen dan is deze voorstelling een absolute aanrader!

De voorstelling is dit jaar nog in een aantal theaters te zien. Tourdata zijn terug te vinden op de website van The Storytellers.

 

The Storytellers
Foto: Remko Smids

Deel dit blogartikel op Social Media