Espresso

Categorieën Reviews

Sinds een aantal jaren hebben we in huis een volautomatisch espressoapparaat. We hebben er in die jaren diverse versleten, van goedkoop tot minder goedkoop en allemaal begonnen ze op den duur kuren te vertonen. De koffie werd niet meer warm, er begonnen onverklaarbare lampjes te branden die we niet meer uit kregen of er brak iets af tijdens het schoonmaken waardoor het apparaat ineens onbruikbaar was. Al met al dure koffie als je alles terugrekent.

De laatste paar jaar staat er een Melitta Cafeo Solo & perfect milk op ons aanrecht. Vergeet alle ellende met slechte volautomaten. Dit is een topapparaat!

cafeo solo

Nergens krijg een ik koffie die zo heet is als thuis. Dat vind ik een echt pluspunt. Bij anderen, zelfs daar waar een dure Jura op het aanrecht staat, is de koffie vaak maar lauw. Ik vind het belangrijk dat de koffie je thuis drinkt gewoon lekker is. Voor m’n werk kom ik bij verschillende bedrijven. Overal is er automatenkoffie van erbarmelijke kwaliteit. Dan is het heel erg fijn wanneer je thuis een topbakkie krijgt.

Ook het onderhoud is ontzettend simpel. Eens in de zoveel tijd vraagt het apparaat om een reinigingsbeurt. Met een handige app van Melitta of met de fotohandleiding die wordt meegeleverd loop je daar stap voor stap door. Afhankelijk van de waterhardheid moet het apparaat eens in de zoveel maanden ontkalkt worden. Ook dat is super simpel met dezelfde app of handleiding.

Met deze Cafeo Solo & perfect milk maak je ook nag eens vlot een lekkere cappuccino. Je hangt gewoon een slangetje in een pak melk, knopje draaien, toetsje drukken en klaar is je melkschuim. Dat gaat bij andere volautomaten vaak een stuk minder makkelijk. Wanneer je nooit cappuccino drinkt kun je kiezen voor de Cafeo Solo in de basisuitvoering. Deze maakt enkel koffie.

Qua bonen hebben we van alles geprobeerd. Maar de bruine zak van de HEMA is favoriet. Deze kun je met de juiste kortingscodes soms voor 5 euro per kilo kopen.

Mocht je op zoek zijn naar een volautomatisch espressoapparaat dan zou ik zeker de Melitta Cafeo Solo meenemen in je overweging. Een zeer fijn apparaat voor een hele fijne prijs.

Een overzicht van alle apparaten in de Melitta Cafeo solo reeks vind je hier!

Deel dit blogartikel op Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *