Scheren voor heren

Categorieën Blog

Ik scheer me al ruim 20 jaar. En ik heb dat op allerlei manieren gedaan. Mesjes, Gilette, Wilkinson, maar ook Lidl huismerk. Met een apparaat, Braun, Philishave. Apparaten voor droog scheren, apparaten voor nat scheren. Op een gegeven moment een apparaat van meer dan 300 euro.

En eigenlijk nooit tevreden met het resultaat. Nooit mooi glad. Irritaties. Een en al ergernis.

Vorig jaar las ik ergens op een blog over “Klassiek scheren”. Mannen die met een blok scheerzeep en een ouderwets scheermes in de weer gaan. Lekker kwasten, schuimpje maken, en dan uitgebreid scheren. Net als bij de barbier.

Eerst dacht ik. Wat een werk. Maar toen ik er een aantal dagen nog eens over nadacht leek het me toch interessant om eens te proberen. Ik zocht wat meer informatie op en bestelde uiteindelijk wat scheerspullen. Een double edge safety razor, en proefpakket mesjes, een kwast, een lekker geurende scheerzeep en een aftershave.

Sindsdien ben ik helemaal verslaafd. Het is heerlijk om jezelf op deze manier uitgebreid te scheren. Het kost wat tijd. Een kwartier ben je zo bezig, want voor het gladste resultaat scheer je je 3x. Lekker een schuimpje maken met de kwast en de scheerzeep. Je gezicht volkwasten met het heerlijke warme schuim. Vervolgens scheer je met de haargroei mee, dan haaks op de haargroeirichting en als laatste er tegen in. Even je gezicht afspoelen met koud water, eventuele wondjes (en die heb je de eerste paar keer zeker) behandelen met aluin. En dan een heerlijke aftershave er op. En resultaat is superglad en geen irritaties.

Het allermooist is dat het ook een voordelige manier van scheren is. Een safety razor kost eenmalig vanaf €20,-. De mesjes kosten op eBay ongeveer €7,- per 100 stuks (mesjes kun je een beurt of 3 gebruiken). Een kwast kost een euro of 10, de zeep hooguit 5. Met een stuk zeep kun je jaren doen. De klassieke aftershaves beginnen vanaf een euro of 5.

Inmiddels ben ik er achter dat de Gilette-mesjes in de gele verpakking mijn favoriet zijn.

Gillete 7 O’clock yellow

 

Daarnaast begint mijn collectie scheerzeepjes, aftershaves en spullen zich verder uit te breiden. Mijn favoriete aftershave is inmiddels “Pinot clubman vanilla”. Ik weet dat dit ook de favoriete geur van Donald Trump is. Dat is dan ook mijn enige overeenkomst met deze man. In de zomer gebruik ik graag “Alcolado Glacial”, een groene vloeistof dat men op Curaçao “Airco in een flesje” noemt. Maar daarover schrijf ik een andere keer meer.

 

Pinot Clubman Vanilla

 

Ik kan iedere man aanraden om deze manier van scheren op zijn minst te proberen. Maar pas op. Voor je het weet staat het meubel in de badkamer vol met spullen van jou in plaats van de spullen van je vrouw…….

 

 

Deel dit blogartikel op Social Media