Boer Marnix

Categorieën Blog

Bot, eigenwijs, dominant, koppig, a-romantisch, ontactisch…..Maar genoeg over mij.
Ik wil het even over boer Marnix hebben.

Ik ben een “noodgedwongen bzv-meekijker”. Meestal zit ik met een laptop op schoot te wachten tot er voetbal op komt, en krijg zo af en toe wat mee van boer zoekt vrouw.

Dit jaar meer dan anders. Want voor het eerst heb ik een favoriete boer. Een boer die een groot deel van de “op late leeftijd single”-kerels vertegenwoordigd. Boer Marnix. Held.

Als er in al die seizoenen BZV een boer is die echt de hulp van dit programma wel kan gebruiken is dat boer Marnix wel. Hij praat tegen de vrouwen zoals hij met zijn voetbalmakkers in de derde helft over vrouwen praat.

Bijvoorbeeld over Janneke: “Ik vind haar niet hip, niet geil, niet sexy, niet leuk, maar gewoon niks.”. En dan vervolgens probeert ie z’n hachje te redden: “En niks is ook iets.” Dat laatste plakt ie er bij z’n kameraden niet achteraan, terwijl ie in z’n opengezaagde mesttankhottub nog een biertje opentrekt.

Vervolgens verrast ie de vrouw van zijn keuze met “Een lekkere worst” als ie voor het eerst bij haar thuis komt.

En hij neemt tijdens de kennismaking met zijn schoonouders plaats op de stoel het dichtst bij de deur. “Want dan kan ik vluchten”.


Nee, aan de vrouw zal Marnix voorlopig niet raken. Toch zie ik een gouden toekomst voor Marnix. Hij heeft een recht-voor-zijn-raapmening over allerlei zaken. Ongetwijfeld zal ie de komende tijd met enig regelmaat aanschuiven bij Pauw, DWDD, Twan Huys of van mijn part Veronica inside.

Marnix. Zoon van De Kneet. Als iemand me gezegd had dat het de zoon van Johan Derksen was had ik het ook geloofd……

Deel dit blogartikel op Social Media